lördag 30 januari 2010

Egen säng...

Fy sjutton vad tiden går! I går monterade jag lillemans första egna säng. Han är 1,5 år gammal i morgon och har redan svingat benet över kanten på spjälsängen några gånger, så vi spontanköpte en säng vid IKEA-besöket i torsdags.

Killens blick när han kom in i sitt rum i morse var obetalbar. "Titta, titta!" sa han när jag ställde ner honom i sängen. Sen testade han alla varianter att kliva i och ur, inklusive att gå fram till kanten och måtta för ett hopp! Han är fullständigt orädd och hade inte storasyster fångat honom hade han helt enkelt sopat i golvet rejält...

Ja, ja, nu är i alla fall resten av familjen i Gävle på mys- och shoppingresa medan jag väntar in rusningen i butiken. Om några minuter är det kö till dörren igen. Härligt! :o)

söndag 24 januari 2010

Söndag i butiken "årets fattigaste helg" är inte helt oväntat rätt lugn. Men att det skulle vara särskilt fattigt i Sverige märktes då inte i går. Jackpot på V75 och fullt drag i butiken. Totalt omsatte V75 100 miljoner kronor i går...

Ser fram emot en rätt skön vecka. Jämna veckor har jag mer "ledigt" än andra veckor. Tre lediga förmiddagar och en ledig heldag med lilleman känns oerhört lyxigt. På onsdgag blir det nog banne mig badhuset. Längesen vi var där! O på torsdag ska vi förresten ner och titta på Brynäs mot Timrå också. När man jobbar 60-70 timmar/vecka och gör några timmar till med efterarbete hemma + ströjobb åt min gamla arbetsgivare så lär man sig uppskatta de små lediga stunderna och de enkla glädjeämnena blir rätt stora.

söndag 17 januari 2010

Lördagslyx

Har känt mig så låg och trött ett tag att jag fulllkomligt saknat inspiration att skriva. Just då kan något så banalt som ett par timmars ledigt en lördagmorgon upplevas som ofattbar lyx...

Vid årsskiftet slutade en av mina anställda på butiken och vi fick lägga om schemat. För att försöka få lite mer tid med lilleman och hustruns flickor gjorde vi om schemat så att jag numer har varannan fredag kväll och lördag förmiddag ledig. Nu "brände" jag visserligen den lediga fredagen på en resa till Sundsvall och ett loge-möte, men lördagen var fortfarande ledig. Och vilken känsla!

När vi satt där tillsammans vid frukostbordet insåg vi att vi banne mig inte haft en lördagmorgon tillsammans sen lilleman gick på babysim - för nästan ett år sen! Plötsligt känns det ofattbart lyxigt att se fram emot en hel vår med varannan lördag ledig!

Rusten i köket närmar sig slutet. Svärfar har monterat de sista köksluckorna, som fortfarande saknar handtag. Jag ska också fixa lite material till taklist-fixet. Eftersom jag samtidigt sitter med en arbetsuppgift som ska vara klar på onsdag och jag jobbar heldag i butiken på måndag så får det vänta några dagar till.

söndag 10 januari 2010

"Mamma, e du tött?"

Jag är förkyld. Jag är förbannad över att än en gång ha nått finalbord på pokerklubben utan att kunna vinna. Jag har inflammation i en tå och kan knappt gå. Gårdagen var den sämsta V75-lördagen sen vi tog över butiken. Men jag sitter ändå här med ett leende på läpparna. Allt som behövdes i morse var en nyvaken Lilleman som kryper fram i sängen strax efter 06:00, hittar sin mamma i mörkret och frågar "mamma... e du tött?". Underbart! Livet leker igen och efter en timme på golvet i hans rum med Totteböcker och en brandbil som sällskap är jag fit for fight igen. Men det suger att vara förkyld...

Arbetsgivaren fick panik efter tidningssrkiverierna om vårt avtal och har kastat på mig en del arbetsuppgifter som jag också måste ta itu med. Ursäkta, men motviationen att bjuda till känns lite avlägsen just nu. Lovar att försöka hitta den igen. Sen.

fredag 1 januari 2010

Amerikansk skrock...

Gott nytt år till dig som inte gett upp, utan fortfarande tittar in här! Inspirationen och orken tog slut i röran av julstök, vattenskadan i köket, tjafset i tidningen om min uppgörelse och extrajobb på butiken. Men nu är den och därmed jag tillbaka! Och eftersom jag är så färgad av mina amerikanska "föräldrar" (utbytesstudent 1981-82) så tror jag på deras idé om att det du gör på nyårsdagen kommer du tat göra mycket av under året. Min amerikanska familj brukar därför aktvit se till att ägna minst några minuter åt varje aktivitet de vill pyssla mer med under året. Så jag har varit på kiosken, umgåtts med familjen, cyklat en dryg timme på motionscykeln - och så ser jag till att få in ett blogginlägg före midnatt! :o)

Köket nästan klart nu btw. Någon som vill se bilderna på denna anti vintage-skapelse med bara modernt IKEA-stuk och fyra nyanser av brunt och lite svart?