måndag 28 juni 2010

Perssons Pack

Apropå att jobba på sitt förhållande så var jag och hustrun - bara jag och hustrun! - till Freluga trädgårdsscen utanför Bollnäs i går och lyssnade på Perssons pack. Det var en av de mysigaste, skönaste stunder jag haft på länge! Scenen är skithäftig, inbyggd i långsidan på en gammal loge, typ, och det var så skönt att få unna sig lyxen av att umgås bara vi två. Jag låter kanske som en gammal veckotidning från 80-talet nu, men det är så lätt att glömma bort sig själv och varandra i en tillvaro fylld av barn och saftiga kvarskatter. En stund i gröngräset med picnickorg och livemusik är en lisa för själen! Och förhållandet!

Freluga kör artister hela sommaren. Åk dit, det är ett underbart litet ställe! http://www.frelugatradgardsscen.se/

onsdag 23 juni 2010

Separation

Fick veta i dag att en nära anhörig och hennes kille ska separera efter en sådär 12 år tillsammans. Så trist. De har passat så bra ihop och haft så mycket roligt tillsammans. Och nu har de en underbar liten kille tillsammans också. Han vet inget än och jag lider verkligen med dem. Även om man vid det laget har kommit över värsta chocken och har barnets bästa i åtanke så blir det i alla fall hysteriskt jobbigt även för barnet. Usch.

Och det är så sorgligt när så mycket drömmar och förhoppningar, så mycket kärlek och glädje försvinner. Varför tillåter vi oss att låta det ske? Eller går det inte att förhindra?

Kram till er alla inblandade i alla fall!

fredag 18 juni 2010

Segt...

Ensam i butiken. Regn ute och jag tycker lite synd om hustrun som ska ut på båttur med jobbet i kväll. Ingen möjlighet att gå ut på däck och lite kallt o ruggigt inne när de ska äta. Burr!

Hoppas, bland annat för Moas skull, att det blir en fin sommar. Vi behöver vår skärgårdsbåt! Sen gör det ju ingenting att vår glassförsäljning ökar med ca 1 000 kronor en solig dag heller...

Hoppas på sol också för Sommartrivsels skull. Annelie Rydé, Richard Herrey, Jan Johanssen och Magnus Carlsson kommer till Söderhamn och jag hoppas Söderhamnarna ställer upp, trots att det kostar hela 40 kronor per kväll...

Sommartrivsel finns förresten på www.sommartrivsel.se och på Facebook!

onsdag 16 juni 2010

Potträning

Bajs! skrek Lilleman plötsligt i vardagsrummet. Vi har ju lite smått startat potträningen här hemma, dock utan resulta hittills. Eftersom han från början varit väldigt skeptisk till den kalla plastskålen på golvet har jag försökt vänja honom vid den genom att låta honom sitta på den medan vi läser böcker. Det har fungerat så bra att han nu gärna sätter sig där och läser själv, men något "resultat" har det inte blivit än. Så gissa om jag flög up ur soffan (ja, jag råkade lägga mig ner en kort kort stund för ovanlighetens skull...) när han larmade!

Han småsprang ivrigt efter mig genom hallen och väntade ivrigt på att jag skulle få av honom blöjan och pyamasbyxorna. Sen satte han sig där med boken och... ingenting! Jag till och med sympatisatte mig på toatolen bredvid för att få honom att koppla av och invänta resultatet, men ingenting den här gången heller. Han var ju i och för sig lika glad för det när han, fortfarande utan blöja stegade ut i hallen och stängde dörren in till mig på toaletten. Han hann bara stänga så hörde jag honom halvhögt och förvånat utbrista "oj oj oj!". Jag öppnar dörren, varvid han pekar nedåt.

Efter språngmarsch genom hallen och fem minuter på pottan utan resutat har han rest sig för att sen gå ut i hallen och kissa på hallmattan...